5 Ağustos 2014 Salı

7 Renkli buluşma

   Yerel Muhabir Ağı ilk buluşmasında Mersin LGBT 7 Renk'teydik, epey hazırlık yapamayan o anın konuşması güzeldir diyerek, akışa dalan Alper Tolga Akkuş ve ben Büşra Akman projenin niyetini anlattık.  Çok da keyifli bir sohbet oldu, ne yazacak bu yerel muhabir zaten facebook yok mu yahu'dan onu da mı eklemek bloğa şunu da mı eklesek derken eğlenceli, kolektif birleşimler çıktı ortaya.. Günün akşamında magazin sayfası da eklemeye kadar vardı,  bu konuda henüz teşvik arıyorum :)
  7 Renk'li insanlarla buluştuk, neler konuştuk:

Fotoğraf, Büşra'dan
  Volkan sanat ve aktivizmi birleştirecek resimlerinde LGBTİ bireylerle, güzel fikirleri var, çalışmalarını da görebiliriz burada umarım. Çok sempatik gülüyor,  gülerken çekememişim :)
Projeyle ilgili geliştirici sorular sordu Volkan, konuştukça bir bloğun ne amacı olabilir diye düşündük. Volkan sosyal medya hesaplarını kullanma biçiminin çevrimiçi medyaya evrildiğini söylüyor,  çevre dediğimiz de böyle bir şey değil mi yakınlarından haberin oluyor, onların arkadaşlarının arkadaşlarından hatta.. Haber ve durum güncellemeleri arasındaki fark, Yerel Muhabir'in esprisi ne peki diye soralım biz de..
Toplulukla birlikte yapmak, yazdıklarının o küçücük yazıların bir noktada eylemle buluşabilecek olması, bağlantılılık içinde bireysel aktivizmi yapabiliyor olmak ve bunu samimiyetle yapmak.. Kişisel sayfamda yazdıklarından daha farklı yapan yerel muhabir ağı olacak, onu da katılanlar belirleyecek. Volkan'ın önerisi,  internet radyosu, söyleyince Alper ve ben epey sevindik, bize de kurcalayacak bir medya aracı daha çıktı,  onu da ekleyeceğiz ne eğlenceli programlar yapılır,  haberler de tabii.. :)

Fotoğraf, Alper'den
Yağmur'a, bayıldım ben, trans kadınım o eteği giymek ben10 yıl aktivizm yapmışım deyişine.. Bireysel aktivizm duyunca ne kadar mutlu oluyorsa artık, farkedince insanlar aktivist olduğunu böyle söylesinler işte :)

Proje de bireysel başvuru, Yerel Muhabirler de aktivist zaten ;)





Fotoğraf,  Yağmur'dan
Gizem, proje ve muhasebe konusunda oldukça iyi, tatlı bir aktivist,  ee biz de bunu öğrenince sorduk da sorduk,
Proje yazarken çok iyi de, uygulama konusunda da insanlarla birliktelik daha ne, ama o bütçe yok mu, 6. kez düzenledim,  tarihleri değiştirmeden duramadık ki, hem bütçe kalemleri ne imiş,  KDV belgesi ne işe yarıyor,  nasıl kullanılır bunları öğrenmek lazım ki, Gizem'e çok teşekkürler. . Sivil Düşün desteğiyle başladığımız proje işlerini seveceğiz, çok iyi bir ekip, her zaman ilgileniyorlar, bireysel aktivistleri,  dernekleri destekliyor,
biz de bireysel aktivizm derken hadi siz de proje yapın bak sivil düşün var, proje işlerini biz de hiç bilmeyen yaptık diyeceğiz. . :)

Fotoğraf, Gizem'den
Tuna, duruşuyla anlatıyor kendisini, aktarmayı istediği sözü hemen yazıyorum,  hala magazin eğlencelidir diyorum..

2 yıldır buradasın Alper hala homofobiksin! :)



Fotoğraf, Tuna'dan

Cansu ise meraklı bakışlara dinledi yerel muhabir nasıl ola die anlatırken ben, avukat kadın,  hop geldik ifade özgürlüğü tartışmasına,  nasıl olacak bu blog, kimin nasıl yazdığını nasıl bileceksin, ifade özgürlüğü derken nefret söylemi de olabilir Yerel Muhabirler'de böyle bir yayın olursa ne yapacaksınız, dedi.
Bu blog için,  gittiğimiz yerlerde bu işe kim meraklı ve istiyor ise, bağlantılı olduğumuz insanlarla görüşeceğiz ya konuşup blogta yazar hesabı alacak o kişi,  sonrasında yayınlarını kaydedecek,  Alper ve ben bakacağız ve barış diliyle yazılmış olması ölçütümüz var.
Yerel Muhabir Ağı,  iç iletişim de de birbirine öneri ve tavsiyede bulunacak, yayınlar için,  tartışacağız o olur mu bu kelime neden olmaz ya da olmasın.
Haber nasıl yazılır eğitimi 5N1K şudur şeklinde bir şey olmayacak, birlikte ortaya neler neler çıkarabiliriz ona bakalım,  değil mi? Yağmur çok güzel bir benzetme yaptı haber için,  bir kompozisyon gibi giriş,  gelişme ve sonuç :)
Yerel Muhabir Ağı nedir, nasıl bir şey bakalım konuşmasını da Tuna yaptı, anlaşmışız :)
Tuna, yazar seçildi, hakkında daha  fazla yazmayacağım, o yazacak :)
7 Renk LGBT hakkında da konuştuk ve buluşma sona erdi, yine birlikte olmak üzere,  dayanışmayla. .
Buluşmanın özel fotoğrafını ve hikayesini Alper anlatacak :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder