21 Ağustos 2014 Perşembe

Batman Tov Buluşması

  Keşfede keşfede gidiyoruz, kuantumdu,  felsefeydi, sevgiydi, aşktı, enerjiydi çok ismi var bu hissiyatın.
  Evlerini bize açan Ayşe,  Miraz,  Robin ve Kaşmer ile
  Ekotopya için taa ne zaman Miraz ve Alper sözleşmişlerdi, ben de proje için konuştuğumda öğrendim.  Proje olsa da olmasa da gitmeye karar vermiştik Ekotopya'ya..
  Tov tohum demek, Ekotopya'yı da hatırlarsınız Ernest Callenbach ekolojik ütopyası..
 Daha önce kadın derneği,  gençlik derneği,  LGBTİ derneği,  engelliler derneği, sokak buluşmalarımız oldu, buradaki ilk yeşil buluşmamız.. (Yeşil Ev, Gaziantep'i de atlamayayım)
 Ekotopya'da dolu dolu günler geçirdik,  mekan olarak değil,  düşün olarak Ekotopya.. Geri dönüşümle oluşturulmuş bir yer burası,  herkesin emeğiyle yapılmış, yapılıyor.  Yapılacak çok şey var, soruyorlar :'Batman da çöl mü? Orada da bir şey olur mu?'
 Oluyor :*)

Alper'in çok heyecanlı anlatımıyla Ekotopya'yı dinleyeceğiz.

Roni, Serhat, Ayşe,  Miraz, Roşeng,  Baran, Kemal Batman'da muhabir ağına katıldılar,  yeni fikirlerle bir aradayız. Neler düşündük, planladık, kısaca aktaracağım ki sürprizi kaçmasın.

Niyetlerimiz:

Miraz ve Ayşe'nin epey deneyimi var, eko girişim konusunda.  Ayşe, gündelik hayatta basit çözümler,  tatlı dokunuşlar katıyor,  ondan da dinleyeceğiz,  neler yapıyormuş, paylaşacak bizlerle.
Miraz, edebiyatı seven, edebiyat üreten biri, bir de muhabir olarak yazacak, yazı önerilerini konuştuk, yazılacak yazıları blog ve gazete paylaşımları olarak ayırdık.

Roni, Serhat ve Baran İstanbul'dan bize katılacaklar. Serhat haber yapmak istiyor yerel muhabir olacak, Roni mizahi bir kanal açacak Yerel Muhabirler Ağı'nda,  Baran da bir ağ oluşturmak üzere aynı yolun yoldaşı olarak paylaşımda bulunacağız.

Roşeng,  Batman'dan haberler verecek, dayanışma ağında birlikte olacağız.
Kemal, öğretmenlik yapıyor, öğrenim konusundaki deneyimlerini paylaşacak. Çocuklara toplumsal cinsiyetsiz hikayeler için bu dönem hikayeleri çocuklarla buluşturmak için Yerel Muhabir Ağı'nda olacağız.
Miraz,  alternatif, özgürlükçü öğrenim konusunda Başka Bir Okul Mümkün yazılarını burada da paylaşacak.
Muhammed, Afganistan'dan Kürdistan'dan başka başka dillerle katkıda bulunabilir diye konuştuk aramızda. .
Müzik, tiyatro, edebiyat, felsefe, çok konu, çok paylaşım var, bakalım neler yapacağız.
Etkinlikler planlıyoruz, onları yakında duyuracağız, ilgilenen herkese katılmaya çağırıyoruz.
Sevgiyle, dostlukla geçen bir buluşma oldu, kendini paylaşan güzel insanlara çok teşekkürler,  ne yaparsak birlikte yapıyoruz duygusuyla Ekotopya'da buluşalım.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder