6 Ağustos 2014 Çarşamba

Adana'da Gençlik, Sivil Toplum ve Aktivizm Sohbetleri

   Katılımcı Yerel Çevre Muhabir Ağı'nın ikinci buluşmasında Adana'da Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulubü'ndeydik: cıvıl cıvıl sesler, parktaki çardak, ağaçlar, oturup kalkıp koşturan çocuklar, sohbete eşlik eden gençler, ne hikayeler paylaşıldı bu buluşmada, sohbet sohbeti açarmış..
  Kenti, mahalle, göç, kültür, alışkanlıklar, genç engelliler, toplumdaki engelli algısı, sivil toplum alanında yapılan çalışmalar ve çalışanlar... Daha pek çok konu tartıştık..


Foto: Meriç
 Celal, gençlik çalışmalarıyla bir tanışmış pir tanışmış,  çocuklar,  gençler, mahalleliler hepsi tanıyor onu. Kulüp bir parkın içinde, yanıbaşında saha, ne güzel bir yer.. Projeyi anlatınca heyecanlı heyecanlı Celal,Alper her zaman diyor yaz diye de, de diyor .. :) Celal'le konuştukça yazmalısın diyorum,
Eylem insanı olarak tanımlıyor kendisini, "ben yaparım,  yapmaya uğraşırım,  yaptıklarını sunma konusunda iyi değilim." Celal ile bir de barış dili konusunda konuştuk,  barış dili kullanamayabiliyorum dedi, ben de not ettim, bakalım :)
Acayip fifa oynuyormuş bu arada



Yerel Muhabirler Ağı'nda ifade ile ilgili çok tartışma olacak, olmasını umuyorum, birlikte kendimizi daha iyi ifade edebilecek yollar bulabiliriz. Alper ve benim yol boyunca dil kullanımına dikkat edeceğiz,  değişime önce kendinden başla :)

Foto: Büşra
Meriç,  drama eğitmeni,  fotoğraf çekmeyi seviyor,  durur muyum, sözleştik hep birlikte conolara gideceğiz, Hürriyet'e gideceğiz. . Meriç'in çekeceği fotoğrafları da bekliyoruz :) Adana'da yaşıyor Meriç,  mahalle kültürünü anlattı bize, sonra göçten söz ettik, Suriyeli insanlar, Işid tehlikesi, güvenlik endişesi. .

Biz otururken yanımıza gelen Mustafa Elması da anmadan olmaz, engelli gazetesi satıyoruz zannedip tepki gösterecekti ki anlattık satıcı olmadığımızı,  o kısacık anda da keskin bakışları üzerimizdeydi, engelli gazetesi satanlardan hoşlanmıyor Mustafa..

Foto: Emre

Büşra, hikayesini canı gönülden paylaştı, kişisel başlayan hikayesi, onu sivil toplum alanına yönlendirmiş, sivil toplum gönüllüsü kendisi :)
Sivil toplum alanındaki deneyimlerini aktardı biraz, daha çok anlatacakları var :)


Fal seviyor, bisikleti seviyor..Adana'da bir süre ulaşımını bisikletle sağlamış.  Bir anda ortak ilgi alanlarını da keşfettik,  keyifli oldu. Birbirimizi destekleyeceğiz öğrenmek için. . :)

Foto: Büşra

Sanem, zihinsel engelliler atletizm antrenörü, sıkı bir futbol izleyicisi, Playstation oynamaya da bayılıyor. Çocuklarla, gençlerle arası çok iyi,  o da gençlik çalışmaları yapıyor. .








Foto: Celal
Halil, magazin sona sakladım,  cevher onda var. Halil, görüldüğü üzere modellik yapıyor,  16 yaşında başlamış,  şimdi oyunculuk da yapıyor.  Bosna Hersek göçmeni ailesi, muhtemelen savaştan sonra görmüşler,  bize oralardan hikayeler de anlattı,  Halil.. Yakınlarından orada yaşayan kalmamış,  artık. . Halil in iki kimliği var ama biri mor olduğu için,  hoş tepkiler almadığını söyledi, o yüzden yanında taşımıyor. .
Haliç'e gelince dizi, film seslerinden haberlerini alacağız.



Günün sonunda, çocuklar futbola,  biz istasyona..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder